Önbizalom-kúra

2017. szeptember 15. 21:54 - t0masito

boavista-vs-benfica.jpgHa elindulnak az európai kalandok is, akkor aztán tényleg beindulnak a fogaskerekek, 3-4 naponta követik egymást a meccsek, és az ember még szinte magához sem tért a CSKA-tól kapott pofon után, már azt kell fejtegetnie, hogy miként verődik majd meg a Boavista. Ez ilyen. Játszhatjuk most a nagyszájú hatodikost, aki kapott egy sallert a kortársaitól, aztán most elmegy jól megterrorizálni az alsósokat, hogy visszajöjjön az önbizalma.

Leginkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kedden látott játékból vajon sikerül-e valamit átmenteni a mostaniba, na meg majd úgy szépen lassan a következő mérkőzésekbe is. A tavalyi szezon során produkált száraz, szürke semmi ugyanis nehezen tartott ébren, és lehet, hogy hoztuk a kötelezőt, meg besöpörtük a győzelmeket minimális különbségekkel, de ha ez mindig így menne, akkor akár az újságban is elolvashatnánk a rövid összefoglalókat, ahelyett, hogy leülünk megnézni a meccset. A cél nem mindig szentesíti az eszközt. Pláne olyankor nem, ha a csapatunk értéke épp a nyolcszorosa az ellenfélének.

Ha Grimaldo összeszedi magát, és méltóztatik sérülésmentesen lehozni a szezont, akkor azért annyira nincs bennem félsz, na meg kíváncsian várunk Gabrieltől is egy hosszabb bemutatkozást, hiszen ez a keddi 20 perc nem volt elég arra, hogy kibontakozhasson. Azt csiripelik a madarak, hogy egész ügyes a fiú, ráadásul aki Neymar húgával jár, annak aztán igazán illik dekáznia legalább tízet.

gabriel_benfica.jpg

Nézzünk picit körül a Boavista háza táján is, ha már holnap este megmérkőzünk velük. Miután 2014-ben ismét felkerültek a portugál első osztályba, rövid távú célként a bennmaradást, hosszú távon pedig a régi dicsőségükhöz való visszatérést tűzték ki. Bár ekkor, és a következő évben is oda-vissza vertük őket, a bennmaradás összejött, tavaly pedig már alaposan megizzasztottak, hiszen otthon 3-3-at, idegenben pedig 2-2-t játszottunk velük.

A mostani szezont nem kezdték túl jól. Mindössze 3 pontot gyűjtöttek eddig, azt is az újonc Desportivo Aves ellen. Miguel Leal a tavalyi 9. helyezést sikerként könyvelte el, s idén még ennél is előkelőbb helyen szeretnének végezni, ez viszont az előbbiek tudatában igencsak nehézkes lesz. Számottevő erősítésekre még nem futja a sakkosoknak, így a nyáron is okosan kellett főzniük olcsóbb alapanyagokból. A legnagyobb név az érkezők közül az a David Simao, aki még nálunk nevelkedett, s később a B csapatunk egyik ígérete lett, de aztán nem sikerült letennie a névjegyét, s a Marítimón és az Aroucán keresztül egészen a CSKA Sofia-ig ment, onnan szerződtette most a Boavista.

Ha róla, vagy esetleg  a 33 éves Mateusról - aki sokáig a Nacional elsőszámú gólfelelőse volt - kell beszélni, mint elsődleges veszélyforrások, akkor azért az ember adrenalinszintje tényleg nem szökik a magasba, és az a bekezdésben említett, helybenhagyott hatodikos is nagyobb kockázatok nélkül megy majd erőt fitogtatni az alsó tagozatba. Az őszi szellő viszont halkan súgja fülünkbe az óvva intő bölcsességeket, miszerint "Sok lúd disznót győz, két épkézláb csatár pedig Benfica védelmet". Ilyen körülmények között nem lehetünk nyugodtak.

A meccs 19:15-kor kezdődik, jó minőségű streamek itt!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr1312867994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása