A nagy nap

2017. október 26. 22:52 - t0masito

benfica_feirense_750x400.jpgPéntek este 20:00. A világ nagy részén tudatosan nem szerveztek sok mérkőzést erre az időpontra. A világ ugyanis egyetlen mérkőzésre kíváncsi. Ekkor kezdődik a mérkőzés, amire mindenki évszázadok óta várt. A mérkőzés, aminek a gondolatától is már családapák, meglett férfiemberek szemei lábadnak könnyekbe. A mérkőzés, ami elé még azok is leülnek, akik eddig talán még életükben nem láttak focimeccset az elejétől a végéig. 2 milliárd ember egyként ül le péntek este 20:00-kor a tévé elé a kezdő sípszót várva. Már csak egyet kell aludni, és Benfica - Feirense labdarúgó mérkőzés.

Brazíliában a gyerekek nagy része már hetek óta Luisao mezekben látható az utcákon, Argentínában pedig mindenütt hatalmas kivetítőkön látható Cervi, ahogy mosolyog, és a Feirense elleni meccs nézésre biztatja honfitársait. Na, nem mintha külön biztatni kellene őket. A 6 óra időeltolódás miatt egész Dél-Amerikában hamarább elengedik az embereket munkahelyeikről, hogy megnézhessék a várva várt mérkőzést.

Lisszabonban pár napja már őrültek háza van. A világ minden tájáról indítottak ide repülőjáratokat az utóbbi pár napban, hisz hatalmas az érdeklődés. Aki jegyet szeretne a meccsre, és csak most tért észhez, annak rossz hírünk van. A szezon kezdete előtt, rögtön a sorsolás után elkelt már ugyanis 3 millió jegy, és a rá következő pár hétben még további 6 millió, vagyis egészen biztosan telt ház lesz. Sokakat viszont még ez sem tántorít vissza attól, hogy Lisszabonba utazzon a nagy fiesztára, és bőven megelégszik azzal is, ha a stadionon kívülről is, de részese lehet az eseménynek. A város nagy tereit és tengerpartjait ideiglenesen szurkolói zónákká alakítják át, de hatalmas a készültség, hiszen mindenütt rengeteg emberre számítanak. A portugál miniszterelnök elmondása szerint mintegy 23 millió rendőr fog ügyelni a biztonságra és a rendezvény gördülékeny lebonyolítására.

etebo_feirense.jpg

a Feirense egyik legnagyobb sztárja a nigériai Etebo. A PSG és a City már most kifizetne érte 350 milliót, de vajon mit tud majd mutatni a Benfica ellen?

A sportoldalakon már hetek óta másról sem lehet olvasni, csak a két csapat közti csörtéről. Mennek már a nagy esélylatolgatások, van ahol objektív, van ahol teljesen szubjektív elemzést olvashatunk, egy azonban biztos, ember legyen a talpán, aki előre meg tudja majd jósolni az évszázad meccsének kimenetelét. A sportfogadási irodák is bajban vannak. A következőképpen oszlanak meg a szorzók szinte mindenhol: Benfica - 4.99, X - 5.00, Feirense - 5.01.

S mi a helyzet Budapesten? Nos, a helyzet valamivel visszafogottabb, mint Lisszabonban, de a 4es, 6os villamos vonalát lezárták, hisz az emberek délután apránként majd kezdik ellepni a körutat. Ma még nem nagyon lehetett érezni a meccshangulatot, bár estefelé lehetett már látni Benfica mezes, mosolygós fiatalokat.

Nem igazán lehet egy poszttal ilyenkor kifejezni mindazt, ami az emberek szíveben van egy ilyen esemény előtt, és nem is érdemes. Annyit tudok már csak tenni, hogy behunyom a szemem, elmormolok egy imát a foci istenéhez, és a legjobbakra számítok. Holnap este 20:00-tól tehát fociünnep 90 percen keresztül. Benfica - Feirense! Hát kell ennél több?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr7813095278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása