Jöjjön, aminek jönnie kell

2017. október 31. 13:45 - t0masito

man_utd_vs_benfica.jpgMit is mondhatnék? Nem könnyű 100%-ra felpörögni a ma esti meccs előtt. A csoportmérkőzések fele már a hátunk mögött, a mérlegünk pedig 3 vereség, 1 lőtt és 8 kapott gól. Amióta követem a Benfica meccseit, még nem kezdtünk ilyen szánalmasan az európai porondon. Persze egy futballszurkoló mindig reménykedve várja a következő meccset. - Ott majd minden sokkal jobb lesz! Kikerülünk a hullámvölgyből és összeszedjük magunkat! Igen, ez tényleg így van! Valóban ilyen ez a reménytelen optimizmus, csakhogy ma idegenben játszunk a United ellen, és ilyenkor kevés dolog van, amibe kapaszkodni lehet.

A hétvégén 1-0-ra vertük a Feirense-t. Csak a szokásos történt - kicentizett győzelem egy portugál kiscsapat ellen, töketlen játék, pontatlan passzok, unalomba fulladó erőlködések, kevés helyzet, "mikor lesz már vége" érzés. Mindeközben a Manchester United-nek a világ legerősebb bajnokságában kell helytállnia hétről hétre, izgalmas meccseken, amelyek sokkal nagyobb tempót diktálnak. Legutóbb például a bombaformában lévő Tottenham-et sikerült megverniük otthon, s lehet, hogy a Bl-ben 3 megnyert meccs után nincs rajtuk akkora nyomás, ez a mi esélyeinket egy kicsit sem javítja.

Sérültjeik listája nem kicsi. Rojo, Carrick, Fellaini és Pogba sincs játékra kész állapotban, de aggódniuk így sem kell, hiszen hosszú a kispad és minőségi játékosok tudnak beugrani az alapemberek helyére. A jelenlegi legjobb formában lévő játékos a 20. életévét éppen, hogy csak betöltő Rashford, aki 60 méteren valószínűleg bármelyik srácunkat megverné gyorsaságban, ráadásul a góllövés sem áll messze tőle.

svilar_feirense.jpg

a Feirense ellen szépen repült a belga

A két héttel ezelőtti meccsünk elég unalmas csörtét hozott. A United-en látszott, hogy tartalékolják az energiájukat, s a döntetlennel is kiegyeztek volna, mi pedig görcsösen erőlködtünk, de így is alig jutottunk át a félpályán, ennél pedig Manchesterben még nehezebb dolgunk lesz. Rui Vitoria esélylatolgatásai hangzatosak ugyan, de a reális cél itt a zakó elkerülése lesz, és a viszonylag tisztes helytállás. A mester azt már bebizonyította két hete, hogy tud váratlant húzni, de csak akkor, ha már minden oldalról lék van a csónakon, ma este viszont túl nagy meglepetésekre már nem igazán számítunk. Almeida és Luisao nem utazott a kerettel eltiltás miatt, így a következő felállás valószínűsíthető: Svilar - Grimaldo, R.Dias, Jardel, Douglas - Fejsa, Pizzi - D.Goncalves, Salvio - Jonas, Sefrovic.

manchester_trening.jpg

A gyenge teljesítmény ellenére a csapat moráljával látszólag egyelőre nincsenek gondok, bár nem tudhatjuk, hogy mi folyik a színfalak mögött. A srácokat ráadásul Éderson is meglátogatta Manchesterben, hogy egy kis biztatást adjon a rivális elleni meccs előtt. Nem tudom, hogy a magyarországi benfiquisták közül ki milyen lelkesedéssel várja a kezdősípszót, ill. azt sem, hogy ki mennyire bízik még a csapatban az utóbbi hónapok letaglózó eredményei után. Az azonban biztos, hogy nem a ma esti meccstől kell várni a megváltást, ez ugyanis még egy bombaformában lévő Benficának is hatalmas erőpróba lenne. Kevés helyzetünk lesz, ezeket meg kell majd ragadnunk, a cél pedig, hangsúlyozom, a tisztes helytállás!

A meccs 20:45-kor kezdődik, 20:30-tól jelentkezik a Sport2!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr613120252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása