Napirendre térni

2017. december 09. 16:53 - t0masito

benfica-vs-estoril.pngA megalázó európai túra véget ért, de a minden idők legrosszabb BL csoportköre által ejtett sebek sokáig fognak még gyógyulgatni. Külön szégyen, hogy első kalaposként tudtuk véghez vinni ezt a bravúrt, s 0 ponttal és -13-as gólkülönbséggel az idei kiírás legrosszabb csapata lettünk. Ez egy kegyetlenül mély gödör, az alján dárdahegyekkel, nekünk pedig ebből kéne valahogy kimásznunk, és talpra állnunk.

Engem egyébként teljesen megráz az, hogy egy ekkora blama megtörténhetett, de a klubnál mégsem mozdul meg semmi. Rui Vitória továbbra is élvezi Vieira bizalmát - hozzáteszem, hogy szerintem már csak az övét -, és egy pár sajnálkozó nyilatkozat után a szokásos "csak előre tekintünk" sablonok jöttek és semmi tökös felelősségvállalás. Vannak néha cudar idők, és nem vagyunk legyőzhetetlenek - ilyesmik is elhangzottak, de könyörgöm, ez itt már nem ilyen egyszerű. Olyan szinten lettünk megalázva a világ szeme láttára, hogy ezek után akkor is meneszteni kéne az edzőt, ha előző évben megnyertük volna vele a Bl-t.

De nem. Nem történik semmi, a vezetőség pedig a csalódott, összetört szurkolóktól is azt várja, hogy lépjenek túl a dolgokon és tekintsenek előre. Ezzel pedig lezárva.

Most pedig jön az Estoril, a bajnokság tökutolsója. Vajon ha nekik is vágunk egy hatost, akkor örülnünk kell majd és ünnepelni?

keaton_parks.jpg

Keaton Parks, az amcsi

A hét egy másik történése a Keaton Parks-al való szerződéshosszabbítás volt. A srác az amerikai nemzeti bajnokságban kezdte a karrierjét, ami kb. 3 szinttel van az MLS alatt, s 2 éve egy portugál barátságos túra alatt igazolta le a Varzim. Összesen tízszer lépett náluk pályára az első csapatban, s két gólt szerzett, a nyáron pedig már a mi mezünkben pózolt, s az első lehetőséget a Vitória Setúbal elleni kupameccsen kapta meg, a neve pedig most is ott virít a nevezettek listáján. Egy hórihorgas 20 éves középpályás a srác egyébként, és kíváncsian várjuk, hogy mit tesz majd le az asztalra.

A meccs 19:15-kor kezdődik. Streamek a szokásos helyeken.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr4513466707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása