Még nincs vége a világnak

2018. január 04. 17:09 - t0masito

krovinovic_sporting.jpgBenfica - Sporting 1-1. Megvallom őszintén, hogy nem számítottam arra, hogy jobb statisztikával fogjuk zárni a derbit a Sportingnál. Ehhez persze kellett most egy korai Sporting gól, és az is, hogy JJ ezek után védekezésre rendezkedjen be, viszont szép támadásokat tudtunk folytatni, korán sem volt reménytelen a helyzet, és bár a végét döntetlenre hoztuk, bőven benne volt a 3 pont a meccsben.

Tovább
Szólj hozzá!

Hatalmas a tét

2018. január 03. 14:59 - t0masito

benfica-vs-sportingcp-400x240.jpgMivel az óév lepergése előtt a ligakupából is kipottyantunk, egyetlen fronton maradtunk már csak versenyben trófeáért, ez pedig nem más, mint a bajnokság. Ennek megfelelően a helyzet végtelenül egyszerű lett - ha az idei kiírásban trófeát kívánunk szerezni, akkor valahogy le kell gyűrnünk a pillanatnyilag 3 pontos előnyben lévő Portót és Sportingot. A kékekkel idegenben csodával határos módon sikerült behúznunk egy 0-0-t, ma pedig a Sporting érkezik éjjel, hogy lejátszunk egy meccset, ami több lesz, mint egy egyszerű derbi.

Tovább
Szólj hozzá!

Egyre kevesebb fronton vagyunk érdekeltek

2017. december 17. 16:39 - t0masito

tondelabenfica.pngMost már nem kell amiatt aggódni, hogy a tavaszi szezonra le leszünk terhelve, ugyanis a hét közepén könnyes búcsút vettünk a portugál kupától is. Harcos kis csapat a Rio Ave, meg minden, de elfogadhatatlan az, hogy ebben a szezonban már másodszor köpnek bele a levesünkbe. RV taktikai húzásai ismét csődöt mondtak, kollektív homlokra csapásból is megint csak rengeteg jutott ki, az ajtóban pedig várakozik a Tondela.

Tovább
Szólj hozzá!

Napirendre térni

2017. december 09. 16:53 - t0masito

benfica-vs-estoril.pngA megalázó európai túra véget ért, de a minden idők legrosszabb BL csoportköre által ejtett sebek sokáig fognak még gyógyulgatni. Külön szégyen, hogy első kalaposként tudtuk véghez vinni ezt a bravúrt, s 0 ponttal és -13-as gólkülönbséggel az idei kiírás legrosszabb csapata lettünk. Ez egy kegyetlenül mély gödör, az alján dárdahegyekkel, nekünk pedig ebből kéne valahogy kimásznunk, és talpra állnunk.

Tovább
Szólj hozzá!

Emelt fővel? Lehetetlen.

2017. december 04. 20:25 - t0masito

basel_ellen.jpgBár tavasszal már nem folytathatjuk az európai túrát semmilyen ponton, tétje még így is lesz a Basel elleni csoportmeccsnek, ez pedig nem lesz más, mint győzni, s ha nem is emelt fővel, de legalább nem sárba alázva távozni. Így is nagyon fájó ez, hisz ha pár éve valaki nekem azt mondja, hogy ilyeneket fogok írni majd a Basel előtt, akik nem mellesleg az odavágón 5-0-ra döngöltek minket az életet adó talajba, akkor kacagva küldöm el az illetőt tejért. Így változnak a dolgok pár év alatt.

Tovább
Szólj hozzá!

Hopp, egy hatos

2017. november 27. 21:28 - t0masito

luisao_gol2.jpgAz idei megpróbáltatások fényében akár az élet apró örömeként is fel lehetne fogni a tegnapi gólparádét, bár ha számításba vesszük azt, hogy a szezon egyik leggyengébb formájában lévő csapata vendégeskedett nálunk, ráadásul a 45. perctől már emberelőnyben játszhattunk, talán már nem is annyira vitézi ez a tett. Így vagy úgy, de az arcomra mégis sikerült több ízben is félmosolyt kanyarítani, se már kellett. Nagyon kellett.

Tovább
Szólj hozzá!

Lehetséges a lehetetlen?

2017. november 21. 22:16 - t0masito

cska_benfica.jpgMiután Manchesterben sem tudtuk megváltani a világot - ami egyébként nem is lehetett reális elvárás - az az egyszerű, és irgalmatlanul fájó szituáció állt elő, hogy csak akkor játszhatunk tavaszon az Európa ligában, ha a soron következő két Bl meccsünket megnyerjük, plusz a moszkvaiakra nagyobb verést mérünk, mint ők ránk Lisszabonban. Ja, és persze a CSKA nem szerezhet pontot majd Manchesterben.

Tovább
Szólj hozzá!

Nemcsak pontok, de fejek is hullhatnak

2017. november 04. 20:31 - t0masito

guimaraes_benfica.jpgMivel az európai porondon odáig jutottunk, hogy egy Európa liga indulást érő harmadik helyhez is földöntúli csoda kéne, ezért ideje megrázni magunkat és odapörkölni mindenkinek Portugáliában. Jövőre, csak az első két csapat indulhat majd a Bl-ben, szóval semmi cicó, több hiba nem fér bele. Könnyű dolgunk viszont aligha lesz majd a guimaraesi kiruccanáson.

Tovább
Szólj hozzá!

Jöjjön, aminek jönnie kell

2017. október 31. 13:45 - t0masito

man_utd_vs_benfica.jpgMit is mondhatnék? Nem könnyű 100%-ra felpörögni a ma esti meccs előtt. A csoportmérkőzések fele már a hátunk mögött, a mérlegünk pedig 3 vereség, 1 lőtt és 8 kapott gól. Amióta követem a Benfica meccseit, még nem kezdtünk ilyen szánalmasan az európai porondon. Persze egy futballszurkoló mindig reménykedve várja a következő meccset. - Ott majd minden sokkal jobb lesz! Kikerülünk a hullámvölgyből és összeszedjük magunkat! Igen, ez tényleg így van! Valóban ilyen ez a reménytelen optimizmus, csakhogy ma idegenben játszunk a United ellen, és ilyenkor kevés dolog van, amibe kapaszkodni lehet.

Tovább
Szólj hozzá!

A nagy nap

2017. október 26. 22:52 - t0masito

benfica_feirense_750x400.jpgPéntek este 20:00. A világ nagy részén tudatosan nem szerveztek sok mérkőzést erre az időpontra. A világ ugyanis egyetlen mérkőzésre kíváncsi. Ekkor kezdődik a mérkőzés, amire mindenki évszázadok óta várt. A mérkőzés, aminek a gondolatától is már családapák, meglett férfiemberek szemei lábadnak könnyekbe. A mérkőzés, ami elé még azok is leülnek, akik eddig talán még életükben nem láttak focimeccset az elejétől a végéig. 2 milliárd ember egyként ül le péntek este 20:00-kor a tévé elé a kezdő sípszót várva. Már csak egyet kell aludni, és Benfica - Feirense labdarúgó mérkőzés.

Tovább
Szólj hozzá!