Sötét furgon a kapu előtt

2017. szeptember 11. 22:55 - t0masito

cska.jpgEgyszer réges-régen volt egy rémálmom, amiben orosz maffiózók kezei közé kerültem. Pontosan már nem is tudom az okát, hogy miért kellettem nekik, annyi van meg, hogy az akciófilmekből oly tipikussá vált fekete furgonjaik egyikébe dobtak be megkötözve, és folyamatosan szidták a felmenőimet azzal a dermesztően idegesítő orosz akcentusukkal. Mikor odaértünk, ahová érnünk kellett, kiráncigáltak a furgonból, belém rúgtak kettőt, majd pedig felhúztak a földről, hisz a főnök látni akart. A főnök pedig egy az egyben úgy nézett ki, mint Luisao.

Hogy hogyan került Luisao az álmomba, mint a keleti alvilág feje, az még talán a leghaladóbb álomfejtők bicskáját is megtompítaná, annyi azonban bizonyos, hogy most a CSKA Moszkva elleni meccse előtt is legalább annyira fosok tőle, mint ott akkor az álmomban. Aki látta a Portimonense elleni kínlódásunkat pénteken, az szerintem egyetért velem abban, hogy a legnagyobb félnivalónk ott van - a középső védőink posztján. Hosszú volt a nyár, de úgy látszik nem volt elég hosszú ahhoz, hogy az illetékeseknek eszükbe jusson egy minőségi erősítés ezen a poszton. Luisaót szeretjük, imádjuk, de be kell látni, hogy míg a portugál kiscsapatok ellen tudja hozni a kötelezőt, addig már egy BL meccs nagy falat lehet neki. Jardel sosem tartozott a legjobbak közé, még fénykorában sem. Noha ő is le tudja hozni rutinból a kötelezőt, Luisaóval ellentétben ő a tipikus kényszermegoldások embere. Egy született tartalékember, aki ráadásul most még sérült is. Lisandro Lópeztől kicsit többet vártunk eleinte, de hamar rá kellett jönnünk, hogy messze elmarad Garaytól, kinek hiányát azóta is nyögjük. Rajtuk kívül pedig már csak két ifjú titánunk van ezen a poszton: Kalaica, akit az őszi szakaszra nem is neveztünk, ill. a jelenlegi B-csapat kapitánya, Rúben Dias, akinek a neve ugyan ott díszeleg a nevezettek listáján, de az első csapatban még egy percre sem lépett pályára tétmérkőzésen.

trening.jpg

Raúl tekintete magabiztosságot sugall, de Raúl csatár

De vajon mekkora gondot tud majd okozni nekünk ez a moszkvai brigád az első meccsen? Tényleg tartanunk kell tőlük? Nos, ha a Portimonense elleni meccsből indulunk ki, akkor mindenképp, ha viszont a statisztikákból és a jelenlegi helyzet alapján történő bajuszösszemérésből, akkor azért a mi oldalunkra billen a mérleg nyelve.

Az orosz csapatok úgy nagy általánosságban nem nyerni járnak a BL-ben más csapatokhoz, így van ez a portugálokkal is. Utoljára az olajpénzekből nagyra pumpált, de hamar kipukkadt Zenitnek sikerült nálunk nyernie még 3 éve, de azelőtt őket is, és a többi moszkvai csapatot is vertük otthon, ha épp összefújt velük a szél. Ez a mostani CSKA ráadásul nem épp az utóbbi idők legacélosabbika.

Hátul még öregebbek, mint mi. Ignashevich már 38 éves és a Berezutski ikrek is már a 35. életévüket tapossák. A jobb szélen viszont ott ékeskedik az immár orosz állampolgársággal is rendelkező Mario Fernandes, aki jelenleg a moszkvaiak legértékesebb játékosa, és nem alaptalanul. Középen minden bizonnyal egy Wernbloom-Bebras Natcho-Golovin-Dzagoev négyessel állnak majd fel. Első olvasásra Dzagoev nevére sokaknak felszökhet a szemöldöke, de szerencsére már ő sem az régi fürge ruszki gyerek, aki annak idején Arshavint idézte. Ami talán a legmegnyugtatóbb a holnapra nézve, hogy jó csatárokból van leginkább hiány soros ellenfelünknél. A brazil vonalat Vitinho képviseli, de a jól hangzó név még nem garancia az eredményre. Ő tavaly érkezett Oroszországba, de egyelőre még nem sikerült letennie a névjegyét. Rajta kívül a 19 éves, eddig idén gól nélküli Chalov, ill. a nigériai Olanare bevethető, aki szintén nem lesz ott a jövő évi FIFA borítóján.

berezutskyi.jpg

Egy Berezutski már kevés, de kettő még elég lehet a moszkvaiaknak

Akármilyen formában is vannak az oroszok, az biztos, hogy az új szezonunk eddigi legerősebb ellenfeleként érkeznek a Da Luz-ba, és az is biztos, hogy győzelmen kívül semmiféle más eredmény nem elfogadható. Jonas és Seferovic egészen biztosan kellőképpen bepörög majd erre a meccsre, tőlük gólt/gólokat várunk. A nagy kérdés az, hogy Lui papa és Lisandro mennyire fogja állni ezt az egyelőre nem túl meggyőző, de semmiképp sem lebecsülendő orosz támadósort.

A meccs 20:45-kor kezdődik. Jó minőségű streameket egészen biztosan találtok erre a linkre kattintva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr8812822516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása