Nyögvenyelős győzelem

2017. október 23. 15:27 - t0masito

aves_ellen.jpgDesportivo Aves - Benfica 1-3. A kötelező győzelem megvolt ugyan, de a döcögős, erőlködő játék továbbra is öli a hardcore benfiquisták agysejtjeit a képernyőkön keresztül. Sablonnyilatkozatok sora indul útjára, miszerint visszatértünk a győztes útra. Ilyesmikkel igyekeznek elaltatni mindenkiben a háborgást és a kételyt, miközben két büntetővel és egy talált góllal tudtunk nyerni az újoncok ellen.

A megannyi ismerős arc közül most csak a jó öreg Quim került be a kezdőbe, és a cserék között is csak Derley árválkodott a tegnap beharangozott nevek közül. Látszott a csapaton, hogy nem feltétlenül csak a védekezés lesz a céljuk, és meg is tettek mindent azért, hogy ne szoruljanak be a kapujuk elé a mérkőzés nagy részében. Nos, ez azt hiszem sikerült is nekik. Az indokoltnál sokkal több helyzetet tudtak kialakítani, és voltak köztük eléggé felszisszenősek is, amelyek közül némelyiket Svilar tett olyanná, némelyik viszont egész ügyes kis támadás végterméke volt.

Eközben mi nem tudtunk annyira az ellenfél fölé magasodni, amennyire a két klub közötti pénzügyi és minőségi különbség indokolná, ennek lett aztán a következménye az az izzadtságszagú, erőlködő valami, amit 90 percig kellett néznünk. A két büntető jogos volt, ehhez kétség sem fér, de mi van akkor, ha nem került volna sor rájuk? Merthogy kb. a meccs 5-10%-ban nézett csak ki úgy, hogy mi támadni is tudunk épkézláb módon. Seferovic gólja sem tudatosan végigvitt akcióból született. Jonas próbálkozott távolról egy nagyon rosszul sikerült lövéssel, ami a védőkön pont úgy pattant meg, hogy a laszti Salvio-hoz került, aki kicsit kisodródott vele, de még épp be tudta tenni, Seferovicnak pedig már csak a gólvonalról kellett bepöckölnie.

diogo_goncalves.jpg

Diogo Goncalves - Fény a sötétségben

Vannak azért pozitív dolgok is, ha nem is túl sok. Jó, az a helyzet, hogy tulajdonképpen csak egy ilyet láttam tegnap, és ez Diogo Goncalves játéka. Az Olhanense ellen a mezőny egyik legjobbja volt, s bár a ManU ellen nem igazán tűnt ki, most, az első végigjátszott bajnokiján ismét ő volt az, aki a legszebb dolgokat művelte a pályán, s Grimaldóval kiegészülve sokkal hatékonyabbá tették a bal szélt.

Ez viszont még mindig nem lenne elég ahhoz, ha valakit meg szeretnék győzni róla, hogy miért nézzen Benfica meccseket idén, pedig nagyon úgy néz ki, hogy idén az ilyen apró örömökkel kell majd beérnünk. A 3 pont most nagy erőlködések árán, de meg lett, s pénteken ismét egy új harc veszi kezdetét a következőért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr2013061364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása