Kozmetika haladóknak

2017. szeptember 26. 20:12 - t0masito

fcbasel-vs-benfica-400x240.jpgElég szigorúan hangzik, ha azt mondom, hogy a második forduló sorsdöntő lesz számunkra, de ha figyelembe vesszük, hogy jön még a Manchester United oda-vissza, és kiegészítjük ezt azzal, hogy holnap a Basel is azért fogja nekünk vetni magát, hogy legyen még esélyük a továbbiakban, akkor bizony nagyon is helytállónak fog tűnni a mondat eleji állítás.

Két vert csapat néz majd egymással farkasszemet holnap, de amíg a Basel sima veresége Manchesterben nem tartozik a meglepetés kategóriába, addig mi egy nagyon fájó vereséget próbálunk meg most többé-kevésbé kikozmetikázni. Persze naiv az a kozmetikus, aki azt hiszi, hogy ekkora monoklit teljesen el lehet tüntetni bármilyen kenceficével, de próbálkozni lehet szabadon. Kíváncsian várjuk, hogy a 11 versenyző miket vet majd a nemes cél érdekében. Engedtessék meg, hogy bemutassak párat az ismertebbek közül:

Jonas "Az Ász"- Rendkívül tapasztalt kozmetikus, aki ráadásul még nem nagyon okozott csalódást egyetlen "bevetése" alatt sem. Csakis a legpuccosabb termékekkel dolgozik. Kisebb pattanásokat, vagy karcolásokat gond nélkül eltüntet, ez a makacs monokli viszont kifoghat rajta, ha elbízza magát.

jonas_pacos.jpg

Zivkovic "A Mágus"- Egy nagyon fiatal csillag a szakmában. Ha engedik szárnyalni, akkor a legegyedibb megoldásokat veti be és csak úgy ámul-bámul a divatvilág, ám ha menedzsere megpróbálja folyómederbe terelni, abból nem szoktak jó dolgok kisülni. Neki repülnie kell!

Seferovic "A Rolex"- Az egyik legfelkapottabb piperemester mostanában. A holnapi kozmetika-show-t a hazájában rendezik, tehát mondanom sem kell, hogy extra-motivációval várja a megmérettetést.

Luisao - "A Főnök"- Az ipart ő űzi a legrégebben, ezzel egyben a konzervatív vonalat is ő képviseli. Egyesek már leírják és azt szajkózzák, hogy ideje lenne visszavonulnia, de ő szentül hiszi, hogy ebben az évben még alakíthat nagyokat. 10-15 éves, megkopott, már-már szinte csak eszmei értékű piperekészletét nem hajlandó újabbra cserélni.

Júlio César "Az Öreg"- Voltak idők, mikor még a világ tetején ült, most már csak halvány árnyéka régi önmagának. Idén már nem szeretett volna versenyezni, de egy ifjú titán hatalmas make-up bakija után addig kérlelték, még visszatért egy utolsó megmérettetésre. Rengetegen vannak, akik nem hisznek benne, és azt állítják, hogy a monoklit úgy fogja majd halványabbá tenni, hogy rajzol mellé egy másikat.

Nem maradt hát más hátra, mint púdereket előcuppantani, ecseteket kibiztosítani - jöhet a Basel!

van_wolfswinkel.jpg

-Megyek má', megyek!

Ricky van Wolfswinkel képe nem véletlenül került ide. Ő az, akit a Basel csapatából a legjobban ismerünk, de egyben ő a legnagyobb veszélyforrás is. 2011 és 2013 között a Sporting egyik leggyengébb időszakában jutott el 28 gólig, hogy aztán a Norwich City-ben kialudjon az addig egyre fényesebben ragyogni látszó csillaga. 3 évig kínlódott így, s közben kölcsönben megjárta a Saint-Étienne-t és a Betist is, majd tavaly megvette egykori nevelőegyesülete, a Vitesse, ahol ismét szárnyra kapott és 20 góllal zárta a szezont. Így csapott le rá most a Basel, és nem járt rosszul, mert Ricky 9 meccsen eddig 7 gólt lőtt, s bár a svájci élcsapat mostanában nem teljesít a legjobban, van Wolfswinkel teljesítményére egyelőre nem lehet panaszuk.

A csapat másik legjobbja a norvég Elyounoussi, aki betegséggel küszködik, így pályára lépése igencsak kérdéses. Amolyan Pizzi-típusú támadó középpályás, akinek ha teret adnak, igencsak veszélyes tud lenni. A csapat oszlopos tagjai még a svájci válogatott Zuffi, Steffen és Lang is, ill. az albán válogatottat is a hátán hordó Taulant Xhaka (az Arsenal-os Granit Xhaka bátyja).

Az évről-évre legjobbjait eladni kényszerülő, fiatal tehetségekre alapozó Basel modellje ismerős lehet. A miénkhez nagyon hasonló üzleti modellt képviselnek, csak kisebb tételekben nyomják az adok-veszeket. Az idén júliusban kinevezett Raphael Wicky egy fiatal, 40 éves edző, aki 2008-ban, 31 évesen akasztotta szögre a stoplist (egyébként 75-szörös svájci válogatott), hogy aztán ificsapatokat eddzen otthonában. Tavaly még a Basel U-21-el vitézkedett az UEFA Ifjúsági Ligában, idén viszont már a nagyfiúk közt kéne bizonyítania.

Ez kérem szépen egy verhető Basel. Sokan közületek még élénken emlékeznek a 2011-es csoportmeccsekre, ahol a felállás ugyanez volt, csak a CSKA helyett az Otelul Galati vitézkedett. Az akkori Manchester-verő Baselt idegenben 0-2-re vertük, s ez a mostani Basel bizony jóval gyengébb az akkorinál. A baj csak annyi, hogy ez ránk is igaz.

Hogy megismétli-e majd magát a történelem, az holnap este 20:45-től kiderül. Egy viszont biztos: Ha kikapunk, akkor még az Európa-ligáért is lehet izgulni valónk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr212898806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása