Madeirára nem jó menni

2017. október 01. 00:51 - t0masito

maritimo_benfica.jpgA madeirai kiruccanások sosem tartoztak a legkönnyebben abszolválhatóak közé, a mostani helyzetre való tekintettel pedig azt hiszem, hogy duplán van miért aggódni. A holnapi Sporting - Porto meccs után nekünk ebből a fordulóból nyertesként kéne kijönnünk, plusz a csalódott szurkolókba is hitet kéne valahogy verni - ezt mind egy nem gyenge Maritimo ellen.

Madeirát a Nacional, majd tavaly az Uniao kiesése után már csak a Maritimo képviseli az élvonalban, azonban mindezt igencsak megsüvegelendően teszi. Daniel Ramos csapata a múlt szezont a nagyon is előkelő 6. helyen zárta, útközben pedig velünk is elbántak 2-1-re, amikor náluk vendégeskedtünk. Több dolog miatt is aggasztó a holnapi meccs. Először is, mert borzasztó formában vagyunk, ezt azt hiszem nem is kell ecsetelni. Másodszor, a Maritimo semmivel sem lett rosszabb csapat, mint tavaly, és idén is ugyanott folytatják, ahol abbahagyták. Stabil teljesítményükkel szorosan a nyomunkban kullognak a 4. helyen, RV pedig most rághatja a körmét, mert egy újabb kudarcot itt most már aligha lehetne bármivel is megmagyaráznia.

A meccsre nevezett játékosok között immár ott virít Douglas neve is, na nem mintha tőle várná bárki is a megváltást, viszont a debütálás lehetősége adott előtte. Nem tart a csapattal eltiltás miatt Samaris - helyette Krovinovic szerepel az utazók listáján, és Eliseu sem szállt fel a repülőre.

luis_martins.jpg

A Maritimónál is van ám ex-Benfica játékos. Luis Martins-ra ki emlékszik?

A medeiraiaknak egyébként nincsenek túlságosan kiemelkedő játékosaik, jó teljesítményük elsősorban a csapategységben rejlik. Ha mindenképpen ki kell emelnem néhány játékost, akkor három nevet tudnék mondani. Ezek közül az egyik a középhátvéd Zainadine Júnior, aki ellenünk most nem léphet pályára eltiltás miatt, a második a többnyire védekező középpályásként szereplő Erdem Sen, a harmadik pedig  Edgar Costa, a csapatkapitány, aki csatár létére nem igazán termelte nagy számban a gólokat az évek során, idén viszont elég jó rajtot vett.

A sportfogadó oldalak egyelőre bíznak bennünk, és a rossz formánk ellenére a megtisztelő 1.50-es szorzóval fizetnék a győzelmünket, mi pedig becsukjuk a szemünket, sóhajtunk egy nagyot és konstatáljuk, hogy valószínűleg csak a nevünk indokolja ezt a számot, és nem a józan ész. A meccset mindenesetre meg kell nyerni, mert lehet, hogy RV-ban már nem bíznak a játékosok, és ő a megfelelő motivációra sem képes, viszont mindenkinek kötelező bíznia saját magában, mert egyénenként és csapatként is jobbak vagyunk a Maritimónál!

A meccs vasárnap késő este 22:30-kor kezdődik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr712914703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása