Újonc csapat, ismerős arcok

2017. október 22. 11:53 - t0masito

desportivo_aves.jpgMivel úgy látszik, hogy idén a nagyobb sikerélmények el fognak kerülni minket, meg kell tanulni majd olyan esetleges győzelmeknek is örülni, mint amilyen a mai is lehet az újonc Desportivo Aves ellen. Azért írtam feltételes módban, mert bár tavaly, vagy azelőtt az ilyen meccseket simán nyertük, idén semmiben sem lehetünk biztosak. Főleg, ha idegenbe megyünk.

Az Aves a múlt szezont ezüstérmesként zárta a Segunda ligában, így tíz év után ismét itt lehetnek a legnagyobbak között. A csapatot az a Ricardo Soares vette át augusztusban, aki tavaly a Chaves-el meglepően jó eredményeket ért el, és ha már csapatot váltott, akkor hozott is pár játékost magával az előző sikerei helyszínéről.

Viszont vannak itt még azért ismerős arcok bőven. A tavaly szégyenszemre kieső Nacional-tól hozzánk került Salvador Agra, aki a madeiraiak legjobbja volt két szezonon keresztül, most az Aves-ban van kölcsönben, de megszerezték idén azt a Paulo Machado-t is, aki annak idején nagy tehetségnek lett kikiáltva, de aztán a Porto után a nagy karrier helyett egy 8 éves Toulouse-Olympiakos-Dinamo Zagreb kitérő következett, s a végén már a horvátoknál sem számított alapembernek.

Kiket ismerhetünk még?

Cristian Arango - A fiatal kolumbiai idén érkezett hozzánk 2 millió euróért, s került egyből az Aveshez kölcsönbe, ahol alapember. Érdemes lesz őt figyelni.

Derley - Őt 3 éve vettük, miután volt egy nagyon jó, 16 gólos szezonja a Marítimóval. Hozzánk nem sikerült betörnie, többnyire csak epizódszerepeket kapott csereként, és egy gólig jutott, majd Kayserispor-hoz és a mexikói Chiapas-hoz került kölcsönbe. A szerződését nem hosszabbítottuk meg, így igazolta le őt ingyen az Aves.

Luis Farina - 5 éve vettük meg őt 2,5 millióért, de egy percet sem töltött nálunk a pályán. Egészen mostanáig kölcsönadtuk valahová - tavaly épp a görög Asterashoz, ahol alapember volt. Derley-hez hasonlóan őt is ingyen igazolta le az Aves idén, viszont eddig csak egyszer lépett a pályára csereként.

quim_aves.jpg

Quim - A legnagyobb név viszont kétség kívül Quim, akit nyilván nem kell senkinek bemutatnom, viszont sokan nem tudják, hogy a Braga-t otthagyva sem vonult még nyugdíjba, és már 5 éve az Aves-ben tolja. Novemberben már 42 éves lesz, de még mindig ott van a pályán és szökdel, vetődik elnyűhetetlenül.

Ma este 19:00-től tehát, egy ismerős arcokkal felvértezve készülő Desportivo Aves otthonába látogatunk. Stream-ek a már megszokott helyeken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr9613049184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása