Nemcsak pontok, de fejek is hullhatnak

2017. november 04. 20:31 - t0masito

guimaraes_benfica.jpgMivel az európai porondon odáig jutottunk, hogy egy Európa liga indulást érő harmadik helyhez is földöntúli csoda kéne, ezért ideje megrázni magunkat és odapörkölni mindenkinek Portugáliában. Jövőre, csak az első két csapat indulhat majd a Bl-ben, szóval semmi cicó, több hiba nem fér bele. Könnyű dolgunk viszont aligha lesz majd a guimaraesi kiruccanáson.

A legutóbbi találkozóink jól sültek el a Vitória Guimaraessel, de ez még nem jelenti azt, hogy most is járni fog a 3 pont. Vendégükként eleve szörnyen nehéz 0-1-eket szoktunk tolni még a megboldogult szép focit játszó időkben is, ez pedig most csak nehezebb lesz. Mivel sem országon belül, sem nemzetközi szinten nem mutattunk eddig javuló tendenciát, sajnos ismét nem tudok bizakodva tekinteni erre a meccsre sem. Egy ponthullajtással a Sporting és a Porto már komoly előnyre tenne szert előttünk, ráadásul a Braga is a nyakunkban liheg egy ideje, és arra vár ragyogó szemekkel, hogy előzhessen. Egyáltalán nem kicsi a nyomás.

A Guimaraes akár előbb is állhatna a tabellán, mint a 8. hely, viszont az Európa ligában való vitézkedés bizonyára kifárasztja őket kicsit. Ami azt illeti, egyáltalán nem vallanak eddig szégyent. Egy kiegyenlített csoportban tolják, ahol még minden esélyük megvan a továbbjutásra. Csütörtökön épp a Marseille-t verték otthon 1-0-ra. Ez azért nagy eredmények számít, számunkra pedig figyelmeztető jellegű.

evra_guimaraes.jpg

szurkolói hadviselés Evra ellen Guimaraesben

Ez a hétközi siker ráadásul kellőképpen feltüzelhette a Guimaraest ahhoz, hogy nagy önbizalommal rontsanak nekünk vasárnap este. A legjobb formáikban játszó játékosok Paolo Hurtado, Héldon és Rafael Martins, de ide vehetjük akár a 21 éves Raphael-t is, aki ugyan Európában nem brillírozik, de a bajnokságban már 6 gólnál jár. A tőlünk kölcsönvett Celis alapember, viszont arról, hogy mennyire nyújt jó teljesítményt, nincsenek információm. Ez van. Úgy látszik a Benfica blog kiterjedt játékosfigyelői körrel rendelkező rendszere sem működik mindig zökkenőmentesen.

Az viszont már tudvalévő, hogy részünkről egy olyan ponthoz érkeztünk, amikor már komolyan megkérdőjelezhetjük Rui Vitória edzői kvalitásait, és ha esetleg most sem születik majd jó eredmény, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy a vezetőség is meg fogja ezt tenni, ha eddig még nem foglalkoztak volna az üggyel. Európából kizúgni és közben a saját bajnokságunkban is botladozni ugyanis nem lehet büntetlenül. Kíváncsian várjuk a performanszt.

A meccs vasárnap este 19:00-kor kezdődik! Streamek a szokásos helyeken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://benfica.blog.hu/api/trackback/id/tr4313174370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása